kozadattar.hu


Magyarország.hu - Kormányzati portál


www.aldozatsegites.hu
Zöldfa úti komplex-telep program
www.resource-ce.eu


Hirdetési feltételek
Lelkisegély szolgálat 25 éves kortól
Lelkisegély szolgálat 45 éven felülieknek
TÁJÉKOZTATÓ az alapvető jogok biztosához fordulás lehetőségéről és feltételeiről
www.allamkincstar.gov.hu
www.gvh.hu
www.nedoljonbe.hu

Illyés Gyuláné Pedagógiai Szakszolgálat utólagos akadálymentesítésének megvalósítása


Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2007. évben pályázatot nyújtott be az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében az ÉMOP-2007-4.2.2. kódszámú, „Utólagos akadálymentesítés az önkormányzati feladatokat ellátó intézményekben” című pályázati felhívásra.

A pályázatunkat befogadták, azt 2008. május 28-án kelt értesítés alapján 20.000.000.-Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélték.

A projekt megvalósítására vonatkozó Támogatási Szerződés megkötésre került.

A beruházás keretében a létesítmény akadálymentesítése 37.385.000,-Ft értékben megvalósításra került.

Az emeletek közötti magasságkülönbségek áthidalására 9 méteres emelőmagasságú, 8 személyes, 630 kg teherbírású lift került beépítésre.
Minden szinten kialakításra került egy-egy mozgáskorlátozott WC.
A közlekedők hossz-oldalain színes műanyag bevonatú ütköző korlát került felszerelésre, mely a gyengénlátók térérzékelését és mozgásukban korlátozottak megtámasztását segíti.
A nyílászárók méretei a kerekesszékkel közlekedők számára is szabad közlekedést biztosítanak. Az udvari szárnyban található tornaterem, öltöző mérete nem felelt meg az érvényes előírásoknak, így az átalakításra került. A burkolat cseréje megtörtént, melybe dombormintás vezetősávok kerültek kialakításra.
A tűzoltósági előírásoknak megfelelően a meglévő közlekedők szakaszolásra kerültek.

Az építkezés megvalósítása mellett beszerzésre került minden tanterembe egy-egy térszabad tanulóasztal a kerekesszékesek számára; mobil indukciós hurok került felszerelésre a hallássérülteknek, valamint különleges számítógépes programok beszerzése is megtörtént.

Az épület gazdasági bejárata melletti burkolt területen új akadálymentes parkolóhely kialakítása történt meg felfestéssel, jelzőtáblával ellátva.

A bejárat előtti lépcső egy része helyett 5%-os rámpa került kialakításra, melyet két oldalt 10 cm magas vasbeton kerékvető perem kísér, kétsoros acélcső korláttal. A járófelületbe eltérő színű és felületű beton térkő elemekkel burkolati vezetősáv készült. Az előlépcső csúszásmentes kőporcelán burkolattal történő ellátása megtörtént, illetve a gyengén látók tájékoztatásának segítésére a lépcsők fellépő élei kontrasztos csúszásmentes profilszegélyt kaptak.

 

 

Képek                              (Nagyításhoz kattintson a képekre.)


Kövess minket Facebook-on
Online Ügyeletfigyelő Rendszer
Tourinform Iroda Salgótarján


Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft.
Tarjáni Gyermektábor
Bányászati Kiállítóhely Salgótarján
Zenthe Ferenc Színház


SINIA Bútorgyártó Kft.
Salgó Raktártechnika Kft.


Salgótarján Kártya