kozadattar.hu


Magyarország.hu - Kormányzati portál


www.aldozatsegites.hu
Zöldfa úti komplex-telep program
www.resource-ce.eu


Hirdetési feltételek
Lelkisegély szolgálat 25 éves kortól
Lelkisegély szolgálat 45 éven felülieknek
TÁJÉKOZTATÓ az alapvető jogok biztosához fordulás lehetőségéről és feltételeiről
www.allamkincstar.gov.hu
www.gvh.hu
www.nedoljonbe.hu

Városközpont rekonstrukció
SALGÓTARJÁN VÁROSKÖZPONT REKONSTRUKCIÓ


A városközpont rekonstrukciójának célja a belváros új építészeti arculatának meghatározása, Salgótarján Főterével – mely 1968-ban a Magyar Urbanisztikai Társaság „Hild-díját” kapta meg – szemben megfogalmazott igényeknek, és a köré szerveződött városi terekkel szembeni elvárásoknak megfelelő, valamint az egységes gondolat mentén megvalósított, élhető városi környezetnek a kialakítása.

A fejlesztés a meghatározott területen a különböző színvonalú és állapotú közterek megújítását, ezzel funkcionális átalakítását, a kereskedelem, a vendéglátás és a szolgáltatások színvonalának ezáltal kiváltott módosítását, az átmenő gépjármű forgalom csökkentését, nagyobb gyalogos és növényzettel fedett felületek kialakítását tűzi ki céljául.

A városközpont 2000-ben megkezdett rekonstrukciós programja a forrásbevonás hatékonysága érdekében a fejlesztési területen több önálló projekt megvalósulását feltételezi, melyek szinergikus hatása a települési image javulását eredményezheti.

Ezen program keretében önkormányzati beruházásban valósult meg a Szent István tér fejlesztése, a Gagarin Általános iskola felújítása, az Apolló Centerben moziterem kialakítása. Elkészült a Főtér és a József Attila Művelődési központ, valamint a távolsági autóbusz pályaudvar rekonstrukciója is, és jelenleg folyamatban van a Városi Sportcsarnok korszerűsítének használatbavételi engedélyezési eljárása.

Megvalósult fejlesztések:

Szent István tér felújítása 2004.Gagarin Általános Iskola felújítása és multimédiás terem kialakítása 2005.Apolló Centerben mozi terem kialakítása 2005.Főter felújítása 2006.Távolsági Buszpályaudvar felújítása 2007.Kövess minket Facebook-on
Online Ügyeletfigyelő Rendszer
Tourinform Iroda Salgótarján


Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft.
Tarjáni Gyermektábor
Bányászati Kiállítóhely Salgótarján
Zenthe Ferenc Színház


SINIA Bútorgyártó Kft.
Salgó Raktártechnika Kft.


Salgótarján Kártya