kozadattar.hu


Magyarország.hu - Kormányzati portál


www.aldozatsegites.hu
Zöldfa úti komplex-telep program
www.resource-ce.eu


Hirdetési feltételek
Lelkisegély szolgálat 25 éves kortól
Lelkisegély szolgálat 45 éven felülieknek
TÁJÉKOZTATÓ az alapvető jogok biztosához fordulás lehetőségéről és feltételeiről
www.allamkincstar.gov.hu
www.gvh.hu
www.nedoljonbe.hu

Állati hulladék gyűjtő-átrakó telep


Térségi szintű állati hulladék begyűjtő és szállító rendszer kiépítése Salgótarjánban


A 71/2003. FVM rendeletben foglaltak értelmében az állati tetemek elhelyezésére szolgáló dögkutakat 2005. december 31.-ig be kellett zárni. Ezen határidőt követően a keletkező állati hulladékok 24 órán belüli begyűjtését és további kezelését az önkormányzatoknak a dögkutak kiváltásával kellett megoldaniuk. Ezen önkormányzati feladat megoldásához kínált ko-finanszírozási lehetőséget az Európai Regionális Fejlesztési Alap Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program (KIOP) "Állati hulladék kezelése" pályázati felhívása.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2006. januárjában nyújtotta be pályázatát térségi szintű állati hulladék begyűjtő rendszer, átrakó állomás építésére vonatkozóan. A projekt megvalósításához összesen 77.900 eFt-ot ítélt meg a Projekt Kiválasztási Bizottság, melyből 61.500 eFt-ot az Európai Regionális Fejlesztési Alap, és 16.400 eFt-ot a hazai költségvetés biztosít.


A projekt célja Salgótarján és Nógrád megye településein keletkező állati hulladékok előírásoknak megfelelő begyűjtését és hűtött átmeneti tárolását biztosító rendszer kialakítása. Begyűjtési rendszerben mintegy 48 település kíván részt venni, melyek a Salgótarjáni, Bátonyterenyei és Szécsényi kistérséghez tartoznak. A beruházás egyaránt lehetőséget kínál a lakosságnál és a közterületen képződött állati hulladékok kezelésén túl az egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok ezen hulladékainak fogadására.


Az állati hulladékgyűjtő-átrakó telep Salgótarján Regionális Szilárd Hulladéklerakó területén üzemelő kommunális hulladéklerakó telepen került kialakításra, mely a használatbavételi engedély megszerzését követően határozottan elkülönítve fog működni az egyéb telepen belüli hulladékkezelő egységektől. A beruházás keretében kialakított állati hulladékbegyűjtő-átrakó állomás 24 órában (telefonos ügyeleti szolgálattal) folyamatosan fog üzemelni. A telepen dolgozó alkalmazott a telefonos bejelentések alapján, logisztikai szempontokra tekintettel állítja össze a következő napi gyűjtőjárat útvonalát.


A telepre az állati hulladék beszállítás napi rendszerességgel történik majd egy speciális gépjárművel. A gépjármű felépítménye speciális, alkalmas állati hulladékok begyűjtésére. Minden állati hulladék beszállítás, átürítés után az autó fertőtlenítésére kerül sor. A központi telephelyen a begyűjtés után a tetemek osztályozásra kerülnek, majd a gyűjtőedények telítettségének függvényében továbbszállításra kerülnek. A telepen belül az állati hulladékok mozgását targonca szolgálja.

A létesítmény üzembe helyezésére várhatóan 2008. első negyedévében kerül sor.

További információ:

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

3100 Salgótarján Múzeum tér 1.

Tel.: (32) 417-255


A Salgótarjáni Városi Televízióban sugárzott riport (4:10 perc)
A Rádió Focusban elhanzott riport (7:38 perc)

Kövess minket Facebook-on
Online Ügyeletfigyelő Rendszer
Tourinform Iroda Salgótarján


Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft.
Tarjáni Gyermektábor
Bányászati Kiállítóhely Salgótarján
Zenthe Ferenc Színház


SINIA Bútorgyártó Kft.
Salgó Raktártechnika Kft.


Salgótarján Kártya