kozadattar.hu


Magyarország.hu - Kormányzati portál


www.aldozatsegites.hu
Zöldfa úti komplex-telep program
www.resource-ce.eu


Hirdetési feltételek
Lelkisegély szolgálat 25 éves kortól
Lelkisegély szolgálat 45 éven felülieknek
TÁJÉKOZTATÓ az alapvető jogok biztosához fordulás lehetőségéről és feltételeiről
www.allamkincstar.gov.hu
www.gvh.hu
www.nedoljonbe.hu

Szigorodó bírságok, javuló közrend

Az egyes közlekedési szabálysértések miatt alkalmazandó szabálysértési pénzbírság, illetve helyszíni bírság kötelező mértékéről, valamint a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvénnyel összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 63/2012. (IV.2.) Korm. rendelet alapján 2012. szeptember 1. napjától az alábbi szabálysértések elkövetése esetén a közterület-felügyelők fix bírságokat kell, hogy kiszabjanak.Legfontosabb változás a mozgáskorlátozottak részére kijelölt helyen engedély nélkül történő várakozás miatt kötelezően kiszabásra kerülő 50.000,- Ft-os bírságtétel.

A KRESZ 51/A.§ alapján a parkolási jogosultság azt a mozgáskorlátozott személyt vagy az őt szállító jármű vezetőjét illeti meg, aki külön jogszabály alapján erre engedélyt kapott, és a járművön az engedélyre utaló jelzés van.

A mozgáskorlátozott személy parkolási igazolványáról szóló 218/2003. (XII.11.) Korm. rendelet 8. § (1) bekezdése szerint használatkor az igazolványt a mozgásában korlátozott személyt szállító jármű szélvédője mögött úgy kell elhelyezni, hogy előlapja az érvényesség és a jogosultság ellenőrzése céljából látható legyen.

A fentiek alapján, amennyiben az igazolvány nincs kihelyezve, vagy annak érvényessége és sorszáma ellenőrzéskor nem olvasható le az 50.000,- Ft bírságot a közterület-felügyelőnek ki kell szabnia. A kiszabott bírság összegének csökkentésére, illetve méltányosságból való elengedésére a közterület-felügyelő nem jogosult, viszont a bírság meg nem fizetése esetén köteles szabálysértési feljelentést tenni az illetékes rendőrkapitányság felé.

Kapcsolódó dokumentumok:
Közlekedési szabálysértések büntetőtételei

Kövess minket Facebook-on
Online Ügyeletfigyelő Rendszer
Tourinform Iroda Salgótarján


Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft.
Tarjáni Gyermektábor
Bányászati Kiállítóhely Salgótarján
Zenthe Ferenc Színház


SINIA Bútorgyártó Kft.
Salgó Raktártechnika Kft.


Salgótarján Kártya