kozadattar.hu


Magyarország.hu - Kormányzati portál


www.aldozatsegites.hu
Zöldfa úti komplex-telep program
www.resource-ce.eu


Hirdetési feltételek
Lelkisegély szolgálat 25 éves kortól
Lelkisegély szolgálat 45 éven felülieknek
TÁJÉKOZTATÓ az alapvető jogok biztosához fordulás lehetőségéről és feltételeiről
www.allamkincstar.gov.hu
www.gvh.hu
www.nedoljonbe.hu

Salgótarjáni Központi Általános Iskola és Diákotthon (SKÁID) fejlesztése


ÉMOP-4.3.1/2/2F-2f-2009-0030
Projekt összefoglaló


Előzmények:
Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. január 28-án pályázatot nyújtott be az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez „Salgótarjáni Központi Általános Iskola és Diákotthon fejlesztése" címmel.

Az első körben benyújtott pályázat, bár az értékelés során elérte a szakmai megfelelőséghez minimálisan szükséges pontszámot, azonban a pályázati keretösszeg kimerülése miatt nem részesülhetett támogatásban. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség újra meghirdette pályázati felhívását, amely eredményeképpen 2008. decemberében pozitív támogatói döntés született a projekt megvalósításáról.

A pályázati eljárásrend értelmében Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának a második fordulós pályázat benyújtásáig a projektnek a Váti Kft. közreműködésével kidolgozott projektfejlesztési útvonaltervben foglaltak megvalósítására 6 hónap állt rendelkezésére.

A pályázat támogatási szerződésének megkötésére a második fordulós pályázat elbírálását követően 2010. február 15-én kerülhetett sor. Ezzel párhuzamosan a Kodály Zoltán Tagiskola és az Arany János Tagiskola felújítására, bővítésére irányuló közbeszerzési eljárása lefolytatásra került, melynek eredményeképpen 2010. január 29-én aláírásra kerültek a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződések. A Kodály Zoltán Tagiskola esetében a nyertes ajánlattevő a Styl-Építő és Ingatlanforgalmazó Építőipari Zrt. és az 1+1 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által alkotott konzorcium, az Arany János Tagiskola esetében az „X" 2 Kft. lett. A munkaterületek átadására 2010. február 01-én került sor.

A pályázat tartalma:

  1. Kodály Zoltán Tagiskola felújítása, bővítése

    Az átalakításoknak köszönhetőn a Kodály Zoltán Tagiskola alapterülete 1139m2-rel bővült és 600 adagosra növelt főzőkonyha került kialakításra. A felújítás során megvalósult az épület gépészeti és villamos szerelvényeinek, fal és padló burkolatok, nyílászárók cseréje, a fűtéshálózat korszerűsítése, belső építészeti átalakítások, hőszigetelés, a belső udvar felújítása, az épület körüli járda felújítása, 12 darab parkolóhely kialakítása. 6 db új tanterem létesült, ezenkívül természettudományi, idegen nyelvi, számítástechnikai, rajz, ének-zene szaktantermek kerültek kialakításra. Ezen kívül megvalósult az épület teljes fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése, amely magában foglalta egy lift építését, akadálymentes belső és külső tér kialakítását.
    A projekt keretében 10 darab tanterem és 1 rajzterem került felszerelésre újonnan beszerzett eszközökkel.

  2. Arany János Tagiskola felújítása
    A projekt keretében az iskola nyílászáróinak cseréjére, valamint a termek erős- és gyengeáramú strukturált kábelezésére kerül sor. Az iskola 3 tantermének bútorzata kerül cserére, továbbá a látás- és hallássérült akadálymentesítés valósul meg.

    Az Arany János Tagiskola nyílászáróinak cseréje és infokommunikációs akadálymentesítése 2010. március 07. napján befejeződött. A Kodály Zoltán Tagiskola felújítása és bővítése szerződés szerint 2011. január 12-én fejeződött be. Az iskolabútorokat a szállító cég 2011. március 28-áig szállította le mindkét Tagintézménybe.

Projekt kezdése
: 2009. 03. 30.

Projekt befejezése: 2011. 03. 30.


A pályázat költségvetése:

Saját forrás: 282 681 079 Ft

Igényelt támogatás: 489 881 976 Ft

Összköltség: 772 563 055 Ft

EU Önerő Alap: 141 340 540 Ft


Kedvezményezett neve: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata
címe: 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1.

Közreműködő szervezet neve: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. Észak-magyarországi Területi Iroda, Miskolc
címe: 3526 Miskolc, Arany János tér 1. D. II. emelet

Hivatkozások:
Irányító hatóság: http://www.nfu.hu
Közreműködő szervezet: http://www.vati.hu


A projekt az Európai Unió Támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kövess minket Facebook-on
Online Ügyeletfigyelő Rendszer
Tourinform Iroda Salgótarján


Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft.
Tarjáni Gyermektábor
Bányászati Kiállítóhely Salgótarján
Zenthe Ferenc Színház


SINIA Bútorgyártó Kft.
Salgó Raktártechnika Kft.


Salgótarján Kártya