kozadattar.hu


Magyarország.hu - Kormányzati portál


www.aldozatsegites.hu
Zöldfa úti komplex-telep program
www.resource-ce.eu


Hirdetési feltételek
Lelkisegély szolgálat 25 éves kortól
Lelkisegély szolgálat 45 éven felülieknek
TÁJÉKOZTATÓ az alapvető jogok biztosához fordulás lehetőségéről és feltételeiről
www.allamkincstar.gov.hu
www.gvh.hu
www.nedoljonbe.hu

A SiniA Bútorgyártó Kft. bemutatkozása

SINIA Bútorgyártó Kft.
A SiniA Bútorgyártó Kft. a Recor Csoport része, melyet 1949-ben alapított René Corthouts. Az elmúlt több mit 60 évben a Recor Csoport nagy volumenű fejlődésen ment keresztül, mely által mára jelentős hírnevet tudhat magáénak a bútor piacon.
A cégcsoporthoz tartozó, 100%-ban belga tulajdonú SiniA Kft gyártócsarnokait zöldmezős beruházással a Salgótarjáni Ipari Parkban építette fel. A vállalkozás tevékenységét 1999-ben kezdte meg, jelenleg 225 főt foglalkoztatva 2012-ben már 3,61 milliárd Ft árbevételt realizált. A gyár bőr és szövet ülőgarnitúráit és foteljeit Nyugat-Európai piacokra, döntően a Benelux államokba és Észak-Franciaországba exportálja.(Nagyításhoz kattintson a képekre.)


 

A SiniA Kft. modern ülőgarnitúrák, relaxáció funkciós fotelek és ágyazható bútorok gyára, amelynek legfontosabb célkitűzése a kényelem és minőség megvalósítása. A különböző modellekben fellelhetők a klasszikus-romantikus, a modern valamint a „design” stílusjegyek. A bútorok több száz fajta bőrből, szövetből illetve a kettő kombinációjából készülnek. A termékek magas kényelmi szintjét az ülőbútorok gyártása során felhasznált alapanyagok (nagyrugalmasságú formaszivacs, fémrugózat stb.) biztosítja.
A sorozatgyártást modern, vállalatra szabott termelésirányítási szoftver segít a vevői megrendelésektől a kiszállításig.
Az induló beruházások befejezését, a technológia és struktúra felépítését valamint a termelési kapacitás teljes körű kihasználását követően a Kft 2002. évtől nyereségesen gazdálkodik, pénzügyi helyzete stabil. A vállalkozás salgótarjáni telephelye 36.561 m2-en terül el, a beépítettség 40%-os, az üzemcsarnokok összes alapterülete 14.662 m2.
Az elhúzódó gazdasági recesszió ellenére a SiniA Bútorgyártó Kft. a „szerencsés” cégek közé tartozik, rendelésállománya az általános gazdasági visszaesés ellenére továbbra is stabil így a régió egyik legdinamikusabban fejlődő cégei közé sorolhatja magát. Ennek eredményeként társaságunk két nagy volumenű beruházást ütemezett 2013-2014. évre.

SINIA DESIGN CENTER – az épülő új csarnok (2013.)
Minden sikeres ipari termelés mozgatóereje az innováció, a fejlesztés és a technológia. A SiniA Bútorgyártó Kft. jelenlegi eredményessége elképzelhetetlen lenne a kezdetektől húzóerőként ható SiniA Design Center támogatása nélkül, melynek feladata az új modellek, prototípusok kifejlesztése, azok gyártásra történő előkészítése. A fejlesztési munkában jelenleg 27 dolgozó vesz részt, a gyártási folyamat minden területéről. A SiniA Design Center által készített bútorok évente több neves kiállításon képviselik a társaságot Euróba szerte. Ezen neves kiállítások alkalmával nyílik lehetőség találkozni a piacra bevezetni kívánt új modellekkel és fejlesztésekkel, illetve kialakítani a már gyártott modellek variációit.
A SiniA Bútorgyártó Kft. ÉMOP-1.1.1/F-11 telephely fejlesztési pályázaton 150 millió Ft összegű támogatást nyert az új 3.387 m² szintterületű fejlesztési csarnok építéséhez. A beruházás teljes összköltsége a gépi berendezésekkel együtt megközelíti az 500 millió Ft-os értéket. A csarnok üzemi részében történik a prototípus –és nullszériás gyártás, másik részét az irodai blokkok és tárgyalóhelységek alkotják fotóstúdióval. Az épület korszerű CAD rendszerrel tervezik, fejlesztik a technológusok az új bútormodelleket. A fejlesztés eredményeként a SiniA Design Center dolgozói létszáma 21 fővel bővül, s tovább növekszik a bútorfejlesztési és termelés előkészítési munkafolyamat hatékonysága.BÁTONYTERENYEI BERUHÁZÁS(2013-2014.)
A SiniA Kft. jelenlegi bútorgyártó tevékenységét a Salgótarjáni Ipari Parkban folytatja. A cég telephelyének bővítésére nincs lehetőség, ezért az 5 km-re található, most épülő Bátonyterenyei Ipari Parkban kívánja új technológiájának, illetve az új európai fogyasztói/vásárlói trendeknek és egy másik célpiaci szegmensnek megfelelő termékcsaládjának gyártását kifejleszteni, illetve gyártani. A cég az eddigi egyedi termékek előállításától a nagy szériás termékgyártás piacára is be kíván lépni és termékeit egy vagy több nagy nemzetközi bútorkereskedő cégnek kívánja értékesíteni. Az bátonyterenyei ipari parkban 3 db csarnok és 1 db tárolóépület kerül megépítésre, összesen 10.738 m² alapterületen.
  1. Csarnok: Alapanyagraktár, gyártócsarnok, famegmunkálás, faváz összeszerelés, szivacsolás.
  2. Csarnok: Szövetraktár, szabászat, kárpitozás, végelkészítés, csomagolás. Szociális helységek, irodák.
  3. Csarnok: Készárú raktár.
Az épületek vasbeton tartószerkezetűek, legalább 7m belső magassággal. Egyforma szerkezeti formában valósulnak meg, „U” alakú elhelyezési móddal. A projekthez kapcsolódóan az összes belső közmű technológiai kiépítése megtörténik annak érdekében, hogy a várhatóan napi 150 bútor,2-4 kamionnyi gyártott mennyiség biztosítva legyen. A beruházás várható tervezett létszámigénye 150 főre tehető, a tervezett teljes költsége 1,7 milliárd HUF.

 Kínálatunkból:
Kapcsolódó dokumentumok:
Saját erő biztosítása mellett Európai Uniós támogatásból épült fel a SiniA Kft új üzemcsarnoka

Kövess minket Facebook-on
Online Ügyeletfigyelő Rendszer
Tourinform Iroda Salgótarján


Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft.
Tarjáni Gyermektábor
Bányászati Kiállítóhely Salgótarján
Zenthe Ferenc Színház


SINIA Bútorgyártó Kft.
Salgó Raktártechnika Kft.


Salgótarján Kártya